Faglige metoder og tilgange
Høretabsspecifik tilgang
Denne tilgang er grundlaget for alt vores arbejde, og tilgangen betyder, at vi tager afsæt i den enkeltes kommunikative forudsætninger. Samtidigt indretter vi det pædagogiske, fysiske, psykiske og auditive miljø med udgangspunkt i, hvordan der bedst muligt kan kompenseres for høretabet. Den høretabsspecifikke tilgang fokuserer særligt på de seks deltagelsesdomæner: Selvbestemmelse, kommunikation, socialt liv, almindelig daglig levevis, adgang til information samt orientering og muligheden for at bevæge sig frit og sikkert omkring.
Højt fagligt niveau understøtter den høretabsspecifikke tilgang
Høretabsområdet er et højt specialiseret område. Derfor har personalet her hos os et højt fagligt niveau. Ud over den generelle socialpædagogiske uddannelse, skal personalet tilegne sig viden om fagspecialet (høretab) gennem en række obligatoriske uddannelsesaktiviteter.
Det er desuden vigtigt, at vi hele tiden følger med udviklingen på vores faglige områder, hvorfor vi fokuserer på løbende kompetenceudvikling af personalet.
Til at understøtte vores faglige tilgange benytter vi os desuden af bl.a. faglig supervision, kollegial sparring, fagligt netværksarbejde lokalt, nationalt og internationalt mv.
Vi dokumenterer vores faglige tilgange og metoder
Vi beskriver, hvordan vi konkret bruger de faglige tilgange og metoder i praksis, i hver enkelt borgers dagbogsnotater, individuelle planer samt i statusrapporter.
Se også vores retningslinje vedrørende Faglige metoder, tilgange og resultater (Den Danske Kvalitetsmodel).
Opdateret